Izdelava spletnih strani - Preslica Svetovalnica za sodobne spletne trende

Telefon: 068 159 503
E-pošta: preslica[at]preslica[dot]si

Nasveti za spletne strani

V osnovi je izdelava spletnih strani enostavno opravilo. Napišemo nekaj besedil izdelamo grafično podobo in vse skupaj postavimo na strežnik. Nekateri ponudniki gostovanja spletnih strani ponujajo enostavno orodje za izdelavo spletnih strani s katerim je mogoče izdelati vsebinsko dokaj kompleksne portale. Na trgu obstajajo tudi programi za izdelavo spletnih strani, ki jih je mogoče kupiti. Spletne strani nam lahko izdelajo tudi znanci, ki so vešči spletnega programiranja ali uporabe katerega izmed sistemov za upravljanje z vsebinami (CMS). Takšna spletna stran bo lahko lepa na pogled, stroški njene izdelave pa bodo majhni. Razočaranje bo sledilo po nekaj mesecih, ker ne bo pričakovanega obiska.

Obiska spletnih strani danes ne zagotavlja lepa podoba spletne strani, temveč njena vsebina. Dobra, zanimiva in privlačna vsebina, ki je ustrezno prilagojena (optimirana) spletnim iskalnikom in posebnostim prikaza vsebin na računalniških zaslonih, je jamstvo za obiskanost in uspešnost. Iz tega razloga je smiselno najeti nekoga, ki je vešč prilagajanja in ustvarjanja vsebin za spletne strani. Vsak tako vložen evro se bo večkrat povrnil skozi visoko obiskanost.

V nadaljevanju smo pripravili nekaj uporabnih nasvetov o pravilnem oblikovanju in ustvarjanju vsebin za spletne strani. Upoštevanje teh nasvetov bo vodilo do izdelave spletnega mesta, ki bo imelo visoko obiskanost in velik učinek.